Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Joke Writing Crash Course #6

Ημερομηνία:
Διεύθυνση:
Online Workshop
FB Event

To Joke Writing Course επιστρέφει για 6η φορά!

Ένα Online Workshop για αρχάριους και όχι και τόσο αρχάριους στον κόσμο της κωμωδίας.

Πέρα από το αυτοσχεδιαστικό κομμάτι της κωμωδίας το οποίο διδάσκουμε στη House of Improv, υπάρχει και το πιο συνηθισμένο, το πιο γνωστό, αυτό της γραπτής κωμωδίας. Είτε είναι σε μορφή σειράς, βίντεο στο Youtube, σε podcast, σε τηλεοπτική παραγωγή είτε σε stand up, η γραπτή κωμωδία είναι παντού γύρω μας.

Ο Στέλιος Ανατολίτης κι ο Παναγιώτης Κούδας, μπορούν να καθοδηγήσουν τα πρώτα σας συγγραφικά βήματά στον κόσμο της κωμωδίας. Σε τρία δίωρα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε βασικά πράγματα για το αστείο ως οντότητα, τεχνικές για να γράψετε, εργαλεία για να ξεκολλήσετε και τρόπους να πειθαρχήσετε και να μάθετε να δουλεύετε και να αναβαθμίζετε το υλικό σας.

Μπορεί να φαίνεται ότι η κωμωδία είναι κάτι έμφυτο και σίγουρα μπορεί να ισχύει αυτό για πολύ κόσμο, αλλά για την γραπτή κωμωδία, αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι θέλει πολλή δουλειά και ο καθένας μπορεί να κάνει άλματα αν το προσπαθήσει.

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει να γράψει κωμωδία, είτε θέλει να ανέβει πάνω στη σκηνή και να την δοκιμάσει είτε όχι.

Τι θα μάθω:

Δεν υπάρχει συνταγή για μια επιτυχημένη κωμωδία. Η κωμωδία είναι αλληλένδετη με το πρόσωπο που τη γράφει, το κοινό που την επιλέγει και την παρακολουθεί αλλά και την εποχή της. Δεν γελάμε με τα ίδια πράγματα που γελούσαμε το 200 π.Χ. Εδώ καλά-καλά δεν γελάμε με τα ίδια πράγματα που γελούσαμε 20 χρόνια πριν.

Παρ’ όλα αυτά, το αστείο και η δομή του είναι ίδια όλα αυτά τα χρόνια. Θα σας βοηθήσουμε να μάθετε να το βλέπετε, να το γράφετε και να το λέτε. Οι τεχνικές που θα αποκτήσετε στο σεμινάριο, θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το προσωπικό σας ύφος, να πάρετε φτυάρι και να σκάψετε βαθιά μέσα σας για τα καλύτερα ή τα χειρότερα αστεία που μπορείτε να σκεφτείτε. Δεν κρίνουμε.

Θα πάρετε εργαλεία για να εξελίξετε την κωμωδία σας. Θα δουλέψετε ο ένας με τον άλλον, θα μάθετε να δίνετε feedback, να δέχεστε feedback και να σκοτώνετε το υλικό σας χωρίς φόβο ότι δεν θα γράψετε ποτέ κάτι καλύτερο.

Η ύλη:

Στο τέλος του σεμιναρίου θα έχετε μάθει τι είναι ένα αστείο, τι είναι ένα κωμικό bit, πώς μπορώ να προσεγγίσω τις ιδέες μου και να γράψω ένα τρίλεπτο bit, πώς κάνω επιμέλεια του κειμένου μου και με ποιους τρόπους μπορώ να αυξήσω την δημιουργικότητά μου.

Για τις λεπτομέρειες του σεμιναρίου, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στη σελίδα.

Διάρκεια: 3 συναντήσεις των 2 ωρών με θεωρητικά μαθήματα

Πλατφόρμα: Zoom

Ημερομηνίες
Τετάρτη 27/04  - 19:00
Τρίτη 03/05  - 19:00
Τρίτη 10/05  - 19:00